Despre noi

Descriere pe scurt

Proiectul Rogami Educational: un site cu modele de jucării educaționale din hârtie care se pot face pe principiul "pot și singur".

Scop: învățare prin joacă

Modelele de hârtie propuse de noi sunt originale (noi le proiectăm) și sunt gândite cu un scop în principal educativ: dezvoltarea armonioasă a următoarelor abilități ale celor care se “joacă” cu ele:

- 1) capacitatea de planificare în timp
- 2) atenția la ansamblu
- 3) atenția la detalii
- 4) gândirea geometrică în plan (2D) și în spațiu (3D)
- 5) capacitatea de trece cu succes peste greșeli (reziliență)
- 6) dezvoltarea dexterității proprii (prin lucru manual efectiv).

Jucăriile din hârtie de pe acest site nu sunt de tip Origami (arta japoneză a hârtiei pliate), dar împrumută idei de aici. Modelele de pe Rogami sunt concepute pentru a fi downloadate, printate (acasă) și decupate, eventual colorate, apoi asamblate și lipite cu lipici de hârtie. Pentru anumiți pași mai complicați este necesară îndrumarea sau supervizarea unui adult competent.

Ce înseamnă numele “Rogami” ?

E un joc de cuvinte între:
- Origami (o expresie a gratitudinii pentru maestrii japonezi ai hârtiei plisate)
- Ro – de la românesc ( ne-am insipirat din minunatele tehnici tradiționale românești de imbinare si încleiere a lemnului);
- Game – de la modernele jocuri pe calculator “computer-games”; am împrumutat tehnici avansate de proiectare și validare 3D a modelelor noastre.

Funcționare și finanțare

Proiectul Rogami Educational este deținut privat si funcționează deocamdată în principal datorită donațiilor. Nu funcționează pe baza reclamelor și nici a participării în tehnologii similare (nu folosim ad-trackere și ad-cookies).

Finanțarea este minimală și are ca scop plata stocării fișierelor publice și găzduirii siteului. Ne bazăm pe donații, micile achiziții pe care le faceți pe siteul nostru și pe colaborarea cu edituri. Mai multe despre finanțare și funcționare aici.   

Contact

Ne puteți contacta prin email:
contact [at] rogami.ro

sau prin formularul de Contact:
https://rogami.ro/so/ro/contact-us