Termeni și condiții de utilizare

Sumarul pe scurt: Se acordă o licență doar pentru uzul personal al conținutului acestui site, excluzând orice tip de redistribuire a acestor materiale (inclusiv materiale derivate). Dacă se dorește orice alt uz (de pildă comercial), a se vedea #3, mai jos. Acest sumar este cu titlu informativ; termenii și condițiile complete sunt descrise pe deplin mai jos:

I) Introducere

Bine ați venit la rogami.ro, un website pentru design-uri de modele de hârtie. Acest document cu “termeni și condiții” descrie modul permis de folosire al acestui site. Denumirea “dvs” sau “utilizator” din acest document se referă la persoane fizice sau orice entitate care accesează acest site pentru orice scop.
Site-ul “Rogami.ro” ( de acum înainte, “acest website”) este operat privat din Romania, în cadrul legislației Uniunii Europene. Este necesar să citiți acest document înainte de a utiliza acest site. Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții, vă rugăm să nu utilizați acest site.

II) Capacitatea legală

Dvs. confirmați că: aveți vârsta de 18 ani împliniți, sau aveți o dispensă legală de vârstă, sau aveți consimțământul legal informat al unui părinte sau tutore legal și că sunteți în deplinitătatea legală de a participa ca subiect a termenilor, condițiilor, obligațiilor, declarațiilor, descrise în acest document.

III) Declinare a responsabilității

Deși s-au făcut toate eforturile pentru a ne asigura că informațiile prezentate în acest site sunt corecte, actualizate și utile pentru scopurile dvs., nu putem oferi o garanție în acest sens.
De asemenea, nu putem garanta continuitatea și acuratețea serviciilor oferite, disponibilitatea acestui site sau permisiunea permanentă de a downloada materiale de pe acest site.
În nici un caz operatorii, administratorii sau deținătorii acestui site nu pot fi făcuți responsabili pentru orice tip de daune rezultate de pe urma folosirii acestui site.
De fiecare dată când vizitați acest website, ar fi necesar să revedeți acest document cu termeni și condiții. Ne rezervăm dreptul de a actualiza, schimba sau șterge informații / materiale de pe acest site fără obligația de a anunța în prealabil. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru orice fel de daune rezultate în urma acestor acțiuni, a folosirii site-ului și a conținutului acestuia.

IV) Dreptul la proprietate intelectuală și drepturi de publicitate

Acest site și conținutul său (incluzând printre altele, design-ul, imaginile, fișiere raster sau vectoriale, pdf, logo-uri) este proprietatea intelectuală a Iftime A.M. PFA , EUID: ROONRC.F40/1937/2021, (menționat în acest document ca “deținătorul websiteului ” sau “noi”), cu excepția unor materiale postate/preluate ale unor terțe părți, materiale preluate cu permisiunea autorilor.

V) Folosirea materialelor acestui site

Termenul “conținut al acestui site” (pentru brevitate denumite în acest document “materiale”), se referă la conținutul găzduit informatic în acest site, incluzând design-uri, logo-uri, imagini, texte, fișiere multimedia statice sau animate, fișiere pdf, fișiere de date și fișiere grafice în format raster sau vectorial.

Pentru materialele de pe website ca si pentru fișierele descrise la punctul 1. și 2. de mai jos, NU se acordă licență / drept de folosire a acestor fișiere pentru:

a) stocarea acestor materiale sau a porțiuni a acestor materiale pe alte website-uri sau servere de fișiere, acordând în felul acesta accesul aspura lor unor terțe persoane;

b) vânzarea, (re)distribuirea, transferul, împrumutul, (re)licențierea, folosirea în scop comercial al unor bunuri (produse) sau servicii care conțin aceste materiale sau porțiuni ale lor, fără o autorizare (licențiere) explicită, scrisă, din partea noastră. Dacă doriți să le folosiți în orice scop comercial, vă putem acorda o licență separată, vedeți #3 mai jos;

c) prezentarea publică sau distribuirea materialelor sau a porțiuni ale acestora către publicul general sau participant la evenimente comerciale la a căror organizare participați și dvs., sau includerea acestora în diverse medii de republicare (incluzând de exemplu, dar nelimitat la publicații de tipul cataloage comerciale, postere, fliere, mape și alte articole de birotică), fără o autorizare (licențiere) explicită, scrisă, din partea noastră. Dacă doriți să le folosiți în orice scop comercial, vă putem acorda o licență separată, vedeți #3 mai jos;

d) utilizarea materialelor într-o manieră care încalcă drepturile de autor, publicitate, mărci înregistrate sau alte drepturi rezervate de noi implicit sau explicit;

e) înregistrarea de mărci, rezervări de nume comerciale, de denumiri sau de logo-uri sau de alte de servicii comerciale înregistrate, folosind materialele de pe acest site sau porțiuni ale lor, de către dvs. sau de către terțe părți cu care sunteți într-o relație de colaborare comercială sau necomercială;

f) folosirea materialelor pentru activități ilegale, scopuri ilegitime, obscene sau pornografice;

g) Utilizarea materialelor în orice scop care ar putea dăuna reputației acestui site, a oricărei altei persoane în legătură cu acest site (de ex. alți utilizatori) sau deținătorilor acestui site.

Noi oferim adițional și unele materiale de pe acest site (fișiere digitale) ca fișiere care se pot descărca (downloada) direct de pe acest website. Aceste fișiere (cele mai multe în format pdf) sunt grupate în trei categorii:
- 1. fișiere disponibile gratuit (fără nici un cost) pentru oricine dorește (acestea sunt în general fișiere grafice cu rezoluție mică, 96 dpi)
- 2. fișiere disponibile pentru utilizatorii care au cont de utilizator pe acest site. Acestea sunt în general fișiere cu rezoluție grafică mai mare, 200 dpi). Aceste fișiere sunt denumite și “Fișierele dvs.” în acest document.
- 3. design-uri personalizate.
Aceste categorii sunt descrise pe larg mai jos:

#1. Fișiere disponibile gratuit

Aceste fișiere sunt în format .pdf (Portable Document Format) și sunt în mod intenționat fără un sistem de restricționare al utilizării (fără DRM, “Digital Rights Management”; dvs. sunteți liber să le vizualizați sau printați pe orice dispozitiv personal). Dreptul de autor asupra acestor fișiere ne este în continuare rezervat, dvs. fiindu-vă acordată licența de folosire a acestora exclusiv pentru uz personal, necomercial. Dacă doriți să le folosiți în scop comercial, vă putem acorda o licență separată, vedeți #3 mai jos.

#2. “Fișierele dvs.”

Dacă doriți, puteți achiziționa fișiere de design, de rezoluție mare (în general 200 dpi sau peste); acestea vor fi disponibile în contul dvs. de client de pe rogami.ro (vezi mai jos), în secțiunea atașată ordinului de achiziție. Aceste fișiere vor fi disponibile numai după confirmarea ordinului de achiziție. Noi nu putem oferi restituiri financiare sau primi retururi pentru materialele digitale, odată ce ordinul de plată a fost finalizat (in general 7 zile de la data achizitiei); politica de ramburs este descrisă în detaliu aici. https://rogami.ro/so/ro/info/politica-de-retur-si-ramburs

Aceste fișiere sunt în format .pdf (Portable Document Format) și sunt în mod intenționat fără un sistem de restricționare al utilizării (fără DRM, “Digital Rights Management”; dvs. sunteți liber să le vizualizați sau printați pe orice dispozitiv personal). Dreptul de autor asupra acestor fișiere ne este în continuare rezervat, dvs. fiindu-vă acordată licența de folosire a acestora exclusiv pentru uz personal, necomercial. Dacă doriți să le folosiți în scop comercial, vă putem acorda o licență separată, vedeți #3 mai jos.

#3. Design-uri personalizate

Putem realiza la cerere, pentru dvs., modificări ale modelelor materialelor de pe acest site (sau putem crea la cerere modele noi exclusiv pentru dvs). Acestea pot fi guvernate de un mic contract comercial între dvs. și noi, unde dvs. aveți libertatea să specificați termenii și condițiile pe care doriți și care se potrivesc cel mai bine cu scopurile dvs. Putem colabora în această privință prin email sau pentru design-uri mai complexe, vă putem pune la dispoziție și metode de colaborare securizată printr-un cloud privat, pentru partajarea fișierelor respective și a comunicării prin telefon/videoconferință.

VI) Contul de utilizator

a) Pentru a putea accesa anumite secțiuni ale acestui site / anumite materiale, este necesară crearea gratuită a unui cont de utilizator, identificat unic (ID) și autentificat cu o parolă. Nu aveți permisiunea de a accesa contul și fișierele altui utilizator; nu aveți permisiunea de a permite accesul unor terți prin dezvăluirea parolei dvs. de acces. La momentul creării contului dvs. de utilizator dvs. trebuie să introduceți datele solicitate, corecte și complete.
Dvs. sunteți responsabil pentru activitățile avute în cadrul contului dvs. de utilizator; este necesar să mențineți confidențiale datele dvs. de acces (parolă)
Trebuie să ne contactați imediat dacă aveți cunoștință despre evenimente care ar putea compromite securitatea sau intergritatea contului dvs. sau despre orice folosire neautorizată a contului dvs.

b) Nu putem fi responsabili în nici o manieră pentru orice daună a dvs. cauzată de o folosire neautorizată a contului dvs. Datorită folosirii neautorizate a contului dvs., puteți fi responsabil pentru daunele cauzate nouă sau altora

c) Confidențialitatea datelor personale și GDPR: acestea sunt descrise pe larg în documentul “Confidențialitatea datelor”.

VII) Legea aplicabilă; Alegerea instanței și a locului; Disjungere.

Termenii și Condițiile de Utilizare ai acestui site vor fi guvernate de și interpretate în conformitate cu legile din România. Părțile convin să depună toate eforturile pentru a rezolva pe cale amiabilă oricare și toate disputele în legătură cu prezentul document. În cazul în care Părțile nu ajung la o înțelegere amiabilă în ciuda eforturilor lor, orice disputa în legătură cu utilizarea acestui site și a Termenilor și Condițiilor, va fi supusă spre soluționare Curții de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie București, în conformitate cu Regulile de Arbitraj ale acestei Curți. Hotărârea arbitrală va fi finală și executorie. Ambele părți vor avea dreptul să dezvăluie informații suficiente pentru a determina arbitrarea corespunzătoare a disputelor, inclusiv să permită accesul la documente și probe esențiale pentru procedura de arbitraj, în limitele stabilite și hotărâte de Curte, care vor lua în considerare și dorința reciprocă a părților de a folosi o procedura de soluționare a disputei rapidă și fără costuri ridicate. Locul de desfășurare a arbitrajului va fi în București (Romania, EU). Tribunalul arbitral va soluționa disputele în conformitate cu legea română. Dacă orice prevedere a prezenților Termeni și Condiții este, din orice motiv, considerată neexecutabilă, restul prezentului document va continua să fie în deplină vigoare și efect.

VIII) Referințe (link-uri) de la acest website către alte website-uri terțe

În cadrul acestui website noi putem include referințe către alte websiteuri care sunt gestionate de către terți. Noi nu gestionăm aceste siteuri și nu suntem responsabili pentru conținutul acestora și disponibilitatea conținutului referit.
Aceste referințe nu implică existența unui arajament special între acest website și operatorii site-urilor terțe; noi includem aceste referințe doar pentru ușurința folosirii site-ului sau cu scop informativ.
Nu putem fi responsabili pentru nici un fel de daune rezultate din utilizarea site-urilor terțe (incuzând, dar neexclusiv, de exemplu, orice daune de natură informatică sau de gestiune a datelor personale, etc). Accesarea oricăror siteuri terțe este exclusivă pe răspunderea dvs. personală. Verificați neapărat termenii de utilizare, condițiile și declarațiile de protecție a datelor personale ale terțelor siteuri.

IX) Referințe (link-uri) de pe site-urile dvs. către acest website.

Dacă doriți, dvs. puteți include referințe (link-uri) de pe site-urile gestionate de dvs. către acest website, dacă respectați următoarele condiții:

- 1. Nu putem fi responsabili pentru orice dauna rezultată datorită postării unui link către acest site.
- 2. Nu putem garanta menținerea URLurilor și a informațiilor de pe acest site, care pot fi modificate fără obligația unei notificări prealabile. NU putem face nici o garanție legată de orice link al dvs. către acest website.
- 3. Nu este permisă crearea/postarea unui link într-o manieră care ar putea face obscur faptul că acest site este operat de către noi, sau prin ascunderea adresei acestui site (de ex. prin afișarea în interiorul unui frame, etc.)
- 4. Sunt strict interzise linkuri directe către materialele downloadabile afișate pe acest site.
- 5. Este strict interzisă postarea unui link de o manieră care ar putea aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală sau care ar putea dăuna într-un fel funcționării acestui website.
- 6. Nu este permisă postarea unui link către acest website de pe orice site care conține:
◦ orice materiale ilegale
◦ orice materiale obscene sau pornografice
◦ orice conținut defăimător sau care ar putea dăuna reputației acestui website, utilizatorilor acestui website sau deținătorilor.
- 7. Un link către acest website de pe site-ul dvs. nu implică existența vreunei relații speciale sau comerciale între dvs. și noi.

X) Citarea acestui website de către terțe siteuri sau in mass-media

Următorul URL este recomandat dacă se dorește citarea acestui website de către terțe siteuri, reviste și materiale tipărite sau în alte mijloace mass-media:

Proiect Rogami Educațional
https://rogami.ro/